Τέμπη, νέες αποκαλύψεις: Ερευνητής των γονέων των θυμάτων, κι όχι οι αρμόδιοι, ταύτισε τα 109 τμήματα με τους 56 κωδικούς DNA και τα ονόματα των νεκρών

Τέλος στον «συναγερμό» ερωτημάτων για την αντιστοίχιση νεκρών και δειγμάτων στην τραγωδία των Τεμπών, εφόσον αυτό όμως επιβεβαιωθεί πλέον και από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, βάζει με επιστολή του προς τον Σύλλογο Θυμάτων «Τέμπη 2023» και προς τους κυρίους Κωνσταντινίδη, Ηλιόπουλο και Ασλανίδη, ο τεχνικός σύμβουλος Βασίλης Κοκοτσάκης, κοινοποιώντας ενημέρωση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον Μανώλη Παπαδάκη.

Δείτε:

Έγκλημα Τεμπών: Δύο «καυτά» υπομνήματα στον εφέτη – ανακριτή από τον Β. Κοκοτσάκη με ερωτήματα «φωτιά» (Ηχητικό)

Ο ίδιος ο καθηγητής, που έθεσε τα σχετικά ερωτήματα με υπόμνημα το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στον εφέτη – ανακριτή Λάρισας, από τον συγγενή θύματος στα Τέμπη, Χρήστο Κωνσταντινίδη, έρχεται με νέα επιστολή του να γνωστοποιήσει και νέα δεδομένα που έχουν ενσωματωθεί πλέον στη δικογραφία, όχι όμως ως επίσημο πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ούτε καν από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, αλλά από την έρευνα, όπως αναφέρει, ιδιώτη συνεργάτη του Συλλόγου «Τέμπη 2023» που μετά από δική του έρευνα κατόρθωσε να έχει στη κατοχή του με την τεχνογνωσία που διέθετε,  τα απαραίτητα στοιχεία αντιστοίχισης των γενετικών κωδικών με τα θύματα, που αφορούν σε 109 στοιχεία, 85 αριθμημένων δειγμάτων που αναλογούν σε 56 θύματα. Ενώ υπάρχει και μια «αγνοούμενη» για την οποία δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο, ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων «επίσημα» σε 57.

Η επιστολή Εμμ. Παπαδάκη και η έρευνα του Εθελοντή Ιδιώτη

Ειδικότερα με επιστολή του ο Τεχνικός Σύμβουλος οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη, Βασίλης Κοκοτσάκης, κοινοποιεί, σχετική αλληλογραφία με χθεσινή ημερομηνία του καθηγητή στο Χιούστον Εμμανουήλ Παπαδάκη, στην οποία αναφέρεται:

« Προς: Τον σύλλογο  συγγενών Θυμάτων  «Τέμπη 2023»

κ.κ. Χρ. Κωνσταντινίδη ,Γ. Ηλιόπουλο, Π. Ασλανίδη

«Αγαπητοί συνεργάτες 

Έλαβα και σας παραθέτω την παρακάτω επιστολή  του καθηγητή  κ. Εμμ. Παπαδάκη, σε σχέση με τα ερωτήματα που είχε θέσει προς τον κ.Ανακριτή, αναφορικά με ερωτηματικά για την αντιστοίχιση νεκρών και δειγμάτων:

« Αγαπητέ κ. Κοκοτσάκη 

Μετά από επικοινωνία μαζί  σας και τη συνομιλία που είχα με ιδιώτη συνεργάτη του συλλόγου «Τέμπη  2023» ,ο οποίος είχε στην κατοχή του τα απαραίτητα στοιχεία και την τεχνογνωσία, προέκυψε η απάντηση στο ερώτημα που έθεσα στην επιστολή μου και κατατέθηκε στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, τις 5/6/24 περί των διπλών ακολουθιών γενετικού υλικού από τα θύματα. 

Με δική του πρωτοβουλία ο εθελοντής αυτός, έκανε αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών  και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, δηλαδή να συντάξουν  συνοπτικό πίνακα όπου να γίνεται η ταύτιση των 109 ανευρεθέντων τμημάτων ή και ολόκληρων σορών με τους κωδικούς του γενετικού υλικού και τα ονόματα των νεκρών. Αυτός θα μας έδιδε πλήρως και την αντιστοίχιση των γενετικών κωδίκων με τα θύματα. 

Κατόπιν τούτου  πλέον δεν εγείρεται θέμα περί του αριθμού των νεκρών θυμάτων,  αλλά αυτό περιορίζεται στις 109 σορούς ή τμήματα σορών. 

Ευτυχώς το ερώτημα απαντά η φιλότιμη εργασία του εν λόγω ιδιώτη και συγγενούς νεκρού που όμως πρέπει να επιβεβαιωθεί και από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ή την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας . 

Επομένως, το υπόμνημά μας, πρέπει να παραμείνει και να λάβει επίσημη απάντηση διότι δεν είναι δυνατόν να απαντούν ιδιώτες φιλότιμοι,  αντί των αρχών. 

Σημειώνω, ότι δεν έχουμε εισέτι πλήρη ανάλυση των αποτελεσμάτων του γενετικού υλικού που βρέθηκε στα Πηγάδια. 

Παπαδάκης Μάνος

Καθηγητής πανεπιστημίου Χιούστον”

Μετά από αυτό παρακαλώ όπως η επιστολή κοινοποιηθεί όπως εσείς κρίνετε. 

Με εκτίμηση 

Κοκοτσάκης Βασίλειος

Τεχνικός σύμβουλος 

Πηγή: Νέα Κρήτη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί